2017. január 24., kedd

3. Rotpunkt nehézségi falmászó verseny

Hagyomannya notte ki magat a verseny, ami Fehervar egyik altalanos iskolajaban zajlik evrol evre.
A tavalyi versenybol tanulva, Gabo most mar a selejtezokre is nehezebb utakat talalt ki. Kellett is, bar tavaly tobben voltunk nyilt kategoriaban, azert a mezony erossege kb ugyanolyan volt.
Eljott Simon Bence, Ervin, Molnar G (Veszprembol), akiket nem kell bemutatni a magyar maszokozossegben, es voltak szamomra meglepoen eros felig-meddig ismeretlen emberek is.

Tehat a versenyrol... Negy selejtezo ut volt, amit jobbrol balra masztunk Bencevel. Nyilvan neki nem okoztak nehezseget az utak. Rogton az elso egy peremes 7a koruli ut volt, amit sikerult elsore masznunk, majd jott a kekszinu cseppkoves, aminek a plafonban volt egy kunszt. Bence siman atugrotta, megtartotta...ez volt az eros emberek megoldasa... en is igy probaltam, de sajnos kiestem...sebaj..van meg egy proba ra. De sajnos ugyanugy kiestem. Kicsit elment a kedvem tole, feltem hogy nem jutok ezzel a dontobe, mivel a tobbiek turelmesen megneztek egymast, es a jo betaval ketten is atmasztak a kunsztot, bar topot Bencen kivul csak egy embernek sikerult akasztania.

A kovetkezo ut egy repedeses "pilinckazos" ut volt, amit stabilan lekuldtunk, majd jott a rejbungos, amitol kicsit tartottam... ez olyan 6c+ koruli lehetett. vegul sikerult viszonylag siman toppolni.


Harmadik helyen sikerult a dontobe kerulnom, ami megnyugtatott.. es hogy gyorsan ledaraltuk a selejtezot, rengeteg idonk volt pihenni a dontore, ami Gabo elmondasa szerint egy 7b/7b+ koruli ut volt. A donto resztvevoi izolaciobol indultak. 3. helyen jottem ki, azzal a tudattal, hogy az elozo ket versenyzo csak par masodpercet toltott a falon. Igy ha tudok haladni egy keveset, maris a negyedk helyen talalom magam. Sikerult beszallnom, a masodik koztest megakasztanom, majd leestem.

Jottek meg ketten, akik szinten a beszallasnal kiestek, igy Bence maszasa elott legrosszabb esetben mar masodik helyen voltam....es rosszult szallt be... de aztan gyorsan korigalt, es egy fogassal megelozott, ahol lepattant a laba.

Osszessegeben orulok a 2. helynek. A maximum teljesitmenyemtol elegge messze voltam, de igyis eleg volt az ezusthoz. Rengeteg allokepesseget kell meg felszednem.
Az dontorol elo kozvetites is keszult, melyet itt lehet megnezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése