2013. március 19., kedd

Szlovénia... éppen kicsúsztunk

Tehát csütörtök reggel van. Az 5 órási indulás fél órával elcsúszott,de még semmi probléma...belefér.
Fél 7re érünk fehérvárra a piacra, ahol a többiek már nagyon várnak minket. Elég kényelmesre vesszük a figurát, melyet egy kicsit megfeszülve szemlélek.. Kivettem a szabit és ma már nem is mászok?! - kérdés fogalmazódik meg bennem. Mikor 7:40 kor elindulunk a városból, nagyon boldog vagyok...hátha lesz még ma idő... Az orszában 2x vagy 3x állunk meg.. kávé,cigi,kávé,cigi..stb.
Betudom annak hogy sokan vagyunk és lassabbak vagyunk. Az út állapota (nem tudok szebb szót használni) SZAR. A szél durva, a látási viszony közelebb van a nullához mint az egyhez.
Egy előzés közben a szél majdnem odaprésel minket a bal oldali szalagkorláthoz... 1-2 cm hiányzik az autó teljes bal oldalának az amortizációjához. Ezt megúsztuk, de ahogy megy az ellenkormányzás, átmegyünk a másik sávba..onnan vissza az ellenkormányzás...és már keresztbe csúszunk a pályán.
Lehajtom a fejem és várom a csattanást, ami szerencsére nem következik be, mivel van vonóhorog és megtámasztja az autót. Kiszállás, kitoljuk az árokból a kocsit, és folytatjuk utunkat.
Még pár megálló (cigi,kávé kombók sokasága), aztán röpke 9 és fél óra múlva már Zazidban vagyunk. Ekkor már lemondtam a mászásról, mivel nem lett volna értelme kimenni 1, maximum 2 útra. Előkerülnek a pálinkák és a whiskey...mindenki jókat kortyol belőle, majd az este beszélgetésbe torkollik. Jó volt a régen nem látott arcokkal ismét összeülni. Igaz többen visszamondták az utat (remélem megbánták), de igy is kilencen gyűltünk össze Dusannál a házban.
Reggel verőfényes napsütésre kelünk, bár még az idő hűvös. Kapjuk a hireket hogy dzsihad van Magyarországon.. többen a pályán ragadtak az autójukban, és tömegkarambol történt... utánunk 1-2 órával, ott ahol mi is kunsztoltunk egyet... Döbbenet!!!
Elindulunk 10 órakor Crni Kal szikláihoz, ahol eddig még soha nem jártam. Mindenkinek megvan a kis mászópartnere, akivel csapatja. Mátéval alakulunk meg és sikerül is kiválasztani az első két bemelegitő utat, ami szerintem életem legnehezebb 6a és 6bje volt :)
Mindenki nagyon kemény ezen a napon. Még Luca is mászott egy szépet...sajnos nem láthattam. Mindenki Előlbe csapatja az utakat, aminek nagyon örülök és plusz erőt ad nekem is. Ha ők iylen kemények, enkem is annak kell lennem. Kiválasztom a szektor legnehezebb útját, a Barbara 7b+ nevű utat. Nagyon jó próbát dobok rá OS, de sajna a tetején elfogy minden. Kicsit zavar, hogy nem ment, denem foglalkoztam vele..otthagytam. Évi előlbe mászik egy 5c utat... Ádám is bátran és keményen csapatja a különféle nehézségű utakat. Levit felkiabáljuk egy gyönyörű úton, ami neki is lendületet ad a továbbiakban. Szép napot zárunk. Alig birok a szállásra elvánszorogni. Este tudatosul bennem hogy pár pesti srác a szomszédban vannak. Meglepő volt és örültem nekik. Át is néztek esténként egy kis italozásra, beszélgetésre.
Második nap OSP volt a terv. Bemelegitettünk két úton, majd lementünk az alsó szektorba nézni valami nehezebbet, de minden útból lógott a kötél... igy Misja mellett döntöttünk Mátéval.
Sajnos neki nem nyerte el a tetszését, igy visszament. Én maradtam a magyar társasággal.
Vera megfogott a Flesh Dance-ben, amire mondott nekem bétát. Összeraktam, de az éles próba elmaradt... majd legközelebb. Visszamentem még OSPra ahol Andris és Máté egy gyönyörű 4 kötélhosszas útban kunsztoltak... Ádám és Tündi még egy utolsó mászásra kszültek, ahova beszálltam hozzájuk. Nagyon kivoltam már, de egy gyönyörű utat sikerült mászni mindegyikőnknek.
Este a szokásos 1-2 sör, nagy vacsi, beszélgetés, sztorizás és alvás.
Reggel a nép ismét Crni Kal-ra akart menni. Nekem Misja volt porondon. Kiraktak az útnál és elmentek. Fura volt... 9:20 ra értem fel a katlanba... egyedül voltam...tökéletes csend volt, csak a hideg volt zavaró. Körbenéztem, sétálgattam, néztem a monumentális utakat... Tökéletes egy óra volt egyedül. A többiek fél 11 re érkeztek meg ahol párokba verődtünk. Tamás volt a mászópartnerem... eddig sosem másztam még vele... Elég motiváló arc :)
Bemelegitő 7a (ami nekem még nem bemelegitő)... szét is pukkantam. Ezután ráment egy 8c+ útra... egyszer láttam ilyen nehézséget mászni élőben ugyanitt... Hát elég jó volt mozizni.
Ezután egy másik 7a-t próbáltam, ami nem is volt rossz flash kisérlet, de a kunsztból sajna kiestem...
Második próbára már megvolt a kulcsfogás és a továbbnyúlás is majdnem, de sajna a vizes fogás miatt kiestem... next time.
Délután 3 ra jött értem Andris... 4 kor indultunk hazafelé. Majdnem éjfél mire mindenkit kirakunk és mi is a házhoz érünk. Fürdés nélkül zuhanunk az ágyba, mivel reggel kelés és munka...
Nagyon jó kis trip volt.. Remélem Áprilisban ismét lesz valami hasonló megmozdulás, és a többiek sem rossz városra nézik az időjárást, valamint elhiszik hogy úgyis jó idő lesz :).
A megmászások elmaradtak, de én mégis pozitivan éltem meg az összes napot, az összes mászást, minden egyes utat, minden új embert akiket megismertem. Megérte elmenni, ott lenni és megtapasztalni.

 Évi hősbe
 Máté - Popey
 Barbara 1.
 An-drüss
 Barbara 2.
 Fless
 Luca climbing :)
 Ádám csapatás
Tündi technic

Még ilyet!!! Sokat!Fidi voltam
Üdv

3 megjegyzés:

  1. Hali, vágom, hogy a Barbara melyik út, piszok keménynek néz ki, nem is mertem még soha belemenni. Meddig jutottál benne?

    VálaszTörlés
  2. fentről a 3. akasztásnál estem ki... Addig nagyon a határon másztam, vagy azon túl is talán :) Ott elfogyott a tudomány :)

    VálaszTörlés
  3. Az eleje nagyon kemény a 3. akasztásig, majd 2-3 könnyebb akasztás jön, aztán jön egy őrület, ha az megvan akkor 6osért mászol a standig.

    VálaszTörlés