2014. április 14., hétfő

A vilag legjobb helyein II.

Az elozo hetvegeig mennek vissza, amikor eldontottuk, hogy Tevergara latogatunk. Minden jol ment, idoben a parkoloban voltunk es motivaltam indultunk a falhoz, ahol sajnalattal lattuk hogy minden vizes, igy a tavozas mellett tettuk le a voksunkat. Az Oviedo melletti Manzanelara mentunk, annak remenyeben, hogy a deli falat szarozon talaljuk. Igy is volt, de annyira meleg volt, hogy szinte keptelenseg volt nehezebb utat maszni, ezert koran haza indultunk.

 Teverga
 Teverga
Teverga

Kovetkezo heten penteken egy kis iszogatasba torkollott az este, igy masnap nem voltam olyan friss, de az uj cimborammal es a baratnojevel boulderezni indultunk Carbo Negro-ra, ami az oceanparton van. Gondoltam ha nem is maszok, legalabb jot fog tenni a friss levego. Ehelyett eleg kemeny kis csapatasba kezdtunk... gyonyoru tombok vannak itt, bar ilyen hosszabb tavu terveket, projekteket nem lehet szoni, mivel a viz neha atrendezi a terepet. Lenyeg a lenyeg hogy egy igen jot masztunk egy szep helyen...
 Ocean
 sun goes down
 Deep water solo
 Aitor
 Coco
 7a+
 6b
6c

Egy maszos videon felbuzdulva, vasarnapra maszast terveztunk Poora, ahogy szinte az egesz fal nagy tufakbolt all. 7:30-as indulast celoztunk meg, amit tartottunk is...Korulbelul 110 km az ut.
Amikor megerkeztunk a kis faluba, szinte elallt a lelegzetem...a Picos hegysege fogadott minket, verofenyes napsutesben. Megalltunk egy kavera, es csak elveztuk a nap erejet. Ezutan megkerestuk a szektort... Mar lentrol latszott hogy nem akarhova jottunk, itt egy csodat fogunk atelni...
A falhoz erve rohangaltam mint egy mergezett eger...talan egy oran keresztul, hisz nem hittem a szememnek...csak mutogattam hogy ezt is maszni akarom meg azt is... Amikor kicsit lenyugodtam elindult a csapatas... persze rossz szajizzel..miert is ne. Egy 6b+-os utbol le kellett menekulnom, mert ne tudtam felmenni rajta, bar mas is jart mar igy, mivel egy karabiner volt az egyik nittben...Egyszeruen csak elszamozas lehetett.
Neztem megegy 6b+-t. Ezt persze konnyeden OS-oltam, ahogy Andres is egy beleulessel megoldotta.
A kovetkezo egy 6c volt, ahol az elso nittnel lecsuszott a labam, de masodjara siman ment a megmaszas.
Ezutan megegy 6c...ez ment OS, majd atmentunk a fent szektorba, ahol egy gyonyoru utat, kan athajlassal neztem ki magamnak. Kesobb kiderult, hogy a Led Zeppelinrol elnevezett 7a. Eleg motkany volt ket kokemeny kunszttal... Ebben az utban maszonak ereztem magam :) - 2nd go sikerult letolni.

Maszas utan egy sort es egy kek sajtnak nevezett valamit fogyasztottam a helyi klimoban, majd 9 korul ertunk haza.
Az egyik legszebb hely volt ahol masztam, az egyetlen baj az volt hogy deli fal volt, es kerestem az arnyekot...de mindhiaba :) Igazi teli maszohely.

 Kilatas a parkolobol
 Kilatas a faltol
 Cseppkovek
 Cseppkovek
 A hosszu cseppko 7a
 7a
 A fal messzebbrol
 Pozolas
 Meg mindig pozolas - Andres
Poo, a falu
Udvozlet mindenkinekNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése