2011. december 1., csütörtök

Szlovénia,avagy a totális lesüllyedés-(másik oldalról)

így pihentünk két mászás közben

Történetünk már ismertetett.
Megérkeztünk a falhoz,és ketten,Kata meg én ,felmentünk a Misjai falhoz,amit Ospinak hittünk. Telefon,majd,berágás,s ebből kifolyólag ott maradtunk. Bekezdtem,mivel egyedül másztam,egy bekezdtem egy 6 a+ al,majd 6b,6a,6c,kis pihi. Ez volt a szikla ismerkedési pillanatom. Ezek az utak a fal bal alsó szektorában vannak. Lukova,Jozetova és társai.
Pihi után gondoltam,h megnézek egy 7a,7b, vagy 7b+ -t. A 7a t éppen mászták Jumbo,a 7b+-t is így maradt a jó német nevű Sternschnuppe 7b. Elsőre kibouldereztem,majd pihi. Kevés pihit tartottam,és így másodszorra a 3. és a 4. köztesnél,ahol van egy kis boulder,elpukkantam. Egyébként egy gyönyörű út,már bánom,hogy ott hagytam. Ja,és itt németországban,zsírosabbak a falak,a híresebb falak. pl Sparchen,Schleier,Achleiten.
A második próba után lementünk,hiszen időre beszéltük meg Gabóékkal. Pálinka és egy remek társaság fogadott minket. Átmentünk a szállásra,majd gyors szendvics készítés. Piázás és egész estés szendvicsezés. Bár én nem voltam éhes,mivel másnap a sok szendvics megüli a gyomromat. Ezért csak ittam.
Másnap Osp. De most valóban. Megnéztünk pár utat,s a tömeg és a nehezebb utak miatt,arrébb húzódtunk. Itt próbáltam egy Idealist nevű 7a+ os utat. Ez egy kő kemény 7a+. Csak alsós fogások,és persze közel 45 fokban. Majd egy óráig tartott kiboulderezni az utat. 18-25m .
Én lementem utána,többiek maradtak. Mi tengert a többiek a falat nézték.
Koper egy szép kis város. Kikötővel,ipari résszel és sok sok étteremmel. Sok kis olaszos utcácskával és ..
Itt található Szlovénia első szendvics boltja.
Ennek örömére,na és Kata bevásárlásának köszönhetően,neki álltunk marha pörit főzni. Közben gurultak a sörök,és a szendvicsek. Elég kész lehettünk már mikor nyugovóra tértünk.
Utolsó nap,annyira jól ment,hogy Gabikácskával egy 6c t ostromoltunk. 4. vagy 5. próbára sikerült kimászni. Gabikácskának grat,nekem meg nem kéne annyit szendvicseznem ha nem bírom. Az út megmászása után rámentem még egy 7a ra,de minek. GYÖTRELEM volt. Gabó,Máté meg ez idáig több köteles utaztak.
Haza nem vittem semmit,amire büszke lehetnék,de majd betudom annak,hogy ez volt az első látogatásom itt. És annak is talán,hogy ez volt az első külföldi utam Gabikácskával és Mátéval.DÚRVA ÉJSZAKÁK voltak! Kösz srácok....

1 megjegyzés:

  1. Én a német trip-et is együtt töltött külföldi útnak számolom... szóval Máté volt a hibás :D:D:D

    VálaszTörlés