2014. július 26., szombat

Lofer alm..

Nem titkolt álmunk volt,h elérjünk a Piz Padila falához,és megmásszuk a Cassine nevű utat. Egész meló alatt,ami éppen Söldenben ,Ötztalban volt,erre készültem.
Un. Stand by ban voltam,ami arról szól,h csinálhatok akármit a faluban,viszont ha hívásom van,akkor lehetőségek szerint,minél gyorsabban ott kell legyek.
Emiatt maradt időm egyedül mászni,bouldereket pucolni és a hegyekben 3000 en túrázni. Készültem,de persze az időjárás mindent átszervezett.
Esős eső esett és eső eső eső....
Terveztünk,gondolkodtunk és Pauli felvetette az ötletet,mi lenne Lofer Alm.


Steinplatte vagy más? Rövid utak 5-8 kötélhosszak,max 250 es fal. Kompakt kő,gyors ereszkedés szar idő esetén stb....
Tehát így esett.
Amit tudtam: 8 Eur sorompó díj,semmi bolt,csak étterem,van ivóvíz,és bivak helyek tömkelege.
Amit nem: 1000000 tehén,

milyen fajták ezek?

emiatt 1000000X10 tehén szar(ha azt vesszük,h egy tehén egy nap 10 szer szarik),tó,35 perc beszálló túra,ereszkedés,és mindenhol mocsár
Ennek ellenére elég fasza volt.
Első nap: Bemelegítés a De Hoabuchane első hosszával 7 20m.(az út 10- és 5 kh).

3.kh

traverz 4.kh,darázséknál





stand önarckép.egyébként szponzort keresek.. esély? így?



Majd amiért jöttünk: Schneidige Indian 145m, 8+,írja a kaller. Másnap mondja Pauli,h nem egy kötél hossz 8+,hanem 3 a 6 ból. Persze én is említem,h a saját túrám után( A.H.A. 9-/9 3 kötél hossz) ez volt a legnehezebb ezidáig. Mindegy egy gyönyörű túra. Sajnos a traverzót elcsesztük,és így bukott a Rp. Csak ajánlani tudom.
Túra után fürdés,majd megjelennek a fiatal tehenek,akik rámozdulnak Paulra és nyalogatják a cipőjétől a kabátjáig. Este sör,oszt alvások.

Második nap: Először reggeli,

majd kávé és fürdések. Frissülések. Mivel első nap hallgattam a társamra és mezítláb tettem meg a 40 perces beszálló túrát,minek eredménye egy elég komoly középtalpdarab bőr hasítás egy éles kő végett lett,

ezért fürdés után jódozás kötözés. És szigorúan cipő viselet.



Megegyezünk egy clean útban,amit Guido Unterwurzacher nyitott: One Love for Happy Paula 145 m 7b. Szerettük volna gyakorlás képen a Cassinhoz,de nem adta,így lejöttünk a kulcs hossznál. 2.khossz :)
Tanakodások...
Egy hatalmas ötlet: Bergwerk.140m 7+ Azt írja csodálatos,jól biztosított..... És a végén egy természetes alagút,amin át kell mászni.







Hááátt adjunk neki,4 kötélhossz,7+ nem lehet ez nehéz. Első hossz az enyém. Bevágás,törős 6 os,majd a végére ír egy 7es kiszállást.30m.
Már mászok vagy 40m ert,mire látom,h még 5 m a standig. Izzadások,mivel komoly áthajlás a vége. Egyre kisebb peremek. Úgy érzem magam,mint a Hugoban,igaz kicsit könnyebb. Nem sikerül OS. Kicsit csalódott vagyok,de menjünk tovább.
Paul tolja a második hosszt,vagyis tolná,ha eltudná kezdeni. 7 es kezdés,jó az 7 A0 nak is,majd megint A0. Utána ír a kaller egy 7+ os táblát. Paul A1 tolja,közben bontja a hegyet. Félelmek és parák. Majd kiabál h stand. Kötélből van még kb 10m a lábamon. 30m es kötélhossz? Hahahahahaha,60m es kötélből van még 10 m ???? Majd a köv az enyém. Sikerül a gyönyörű ? 7  hoszt A0 teljesítenem. Örülések,majd jutalom képen lebonthatom én is a hegyet. Teljes test nagyságú tömb. Csodálatos hangok és látvány:).
Végül végre az utolsó,ami tényleg 7 végre,és még mászható is. Fent örülések,viszont még nem tudjuk,h mi vár ránk.
A leg leg leg leg szarabb lejövetel. Régi gleccsermorénák benőve törpefenyőkkel.

 kb 1 óra után érünk ki a mezőre. Szétkaristolva idegbetegbe.
Elfogyott a mondandókám,viszont aki igen erős utakat szeretne mászni,azoknak ajánlom Steinplattét és Lofer Alm-ot...

1 megjegyzés:

  1. Szevasz!

    Nekem nagyon tetszik ez a hely! Melyik kalauzból vannak az utak? Ezt nem tudnád valami módon megosztani?

    Előre is köszi!

    Tomi

    VálaszTörlés