2010. július 12., hétfő

Mixnitz 2010.07.09-11







Sajnos Barniékhoz, nem tudtam Gabi barátommal kimenni, így ki kellett találni, mit is csináljak a hétvégén. Mivel Zita azt mondta, hogy péntek estétől vasárnap du.-ig ráér arra gondoltam, visszatérhetnénk az Arénába egy kellemes mászás erejéig, megfűszerezve egy számomra új mászóhely feltérképezésével. (Peggau)

Péntek du. 16.30 körül indultunk útnak. Első megállónk Budaörs decathlon. (20ezer volt a 5.10 nem lehet kihagyni) Sajnos amit előre nem tudhattam az utolsó darab 44-es nagy volt a lábamra, így ezt a bizniszt buktam.:( Irány tovább Pandorf. Ezt a vásárlást is buktuk, mivel 7kor az összes üzlet bezárt, mi persze 7.15-re értünk oda. Na mind1, go tovább Bécs felé egy kis városnézés és kajavásárlás a hétvégére. Kb 20 km-rel Bécs előtt szóltam Zitának, hogy ideje belőni a gps-t, mert azt már nem vágom, hogyan jutunk be a centrumba. Sajnos arra a következtetésre jutottunk, hogy a gps kuka. (nincs jel) Kis mérgelődés, de végül úgy döntünk szarunk bele, jó kis kaland lesz , irány tovább Bécs. Befelé semmi para csak a centrum táblákat követem. Sétálunk egyet a bécsi éjszakába, megdöbbenve tapasztaljuk, hogy legalább olyan éjszakai élet van ,mint nálunk Siófokon. Szerencsére simán kikeveredünk a városból, és végre Mixnitz felé vesszük az irányt. 0.30-kor parkolunk a már ismert parkolóba. Villámgyors sátorverés, majd alvás.

Szombaton hűvös, de napos reggelre ébredünk. Gyors össze cuccolás, majd irány az Aréna. 14.00-ig megy a mászás, ekkorra a nap minden falfelületet bevilágít, ezáltal lehetetlenné téve bármiféle komolyabb mászást. A fáradtság is eluralkodik rajtam, megbeszéljük, hogy kicsi pihi, majd bejárjuk a szurdokat. Visszamegyünk a kocsihoz, kellemes pihenés után a szurdok bejárását elhalasztjuk. Mivel mindketten, majd éhen halunk, elindulunk kaját és Peggaut keresni. Sötétedés előtt Peggauba érünk, és örömmel nyugtázom, hogy a fal nagyon egybe van. Magas, végig meredek, és a fogások teljesen újszerűek. Kissé bizarr látványt nyújt, hogy a fal tövében lévő aszfalton 3-4 méter átmérőjű lyukak vannak, melyek kb 10 méter mélyek... Gyors fürdés a közeli folyóban, majd alvás a kocsiba, hogy másnap a sátor összeszedéssel se kelljen tökölni.

Reggel kipihenten ébredünk, és 8.15-kor már be is szállok az első útba. Kicsit nehezen indul a mászás, a fal (számomra teljesen új) szerkezete miatt, de hamar aklimatizálódok és 12-ig megállás nélkül csapatom. Ez után vissza a kocsihoz, bepakolás és go haza!

Összegzés: Jó kis hétvége, csupa kalandos helyzettel, melyből mindig jól jöttünk ki! Mászások: Arénában:5-ös:1 db 6-os: 1 db 7-es:3 db 8-as: 1/2 Peggauban:6-os 1 db 7-es 4 db 8-as 1 db. Az összes utat r.p. másztam kivétel peggauban a 8-ast. ...


Gabo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése