2010. december 28., kedd

Hvar trip II.







Hétfő: Reggel 8 óra van, ideje ébrednünk. Odakint süvít a szél és a hőmérő sem mutat többet 6 foknál. Az eső viszont elállt és mi mindenképp mászni akarunk! :) Elmegyünk a kisboltba és megvesszük a reggelihez valót. Vásárlás közben megtudjuk, hogy a hegy túloldalán behavazott, sőt Splitbe tetemes mennyiségű hó esett le. Fizetéskor majdnem hanyatt vágódom. Amit vettünk: 10 tojás, 1 kg kenyér, 2 tej, 1 csomag kakaó por, 1 doboz cigi. Ezért fizettünk 3200 ft-ot. Gyorsan nyugtázom, hogy itt sem kell sok mindent vásárolni...

Reggeli után irány a cliffbase. Útközben az avart pásztázom, gombák után kutatva, de 1 szem fenyő tinorun kívül semmit sem találok. Andrissal abban állapodunk meg, hogy a mai nap nem fogunk nehezeket mászni.("Legyen ez a bemelegítő nap!") 3 db 6a nehézségű utat sikerül megmásznunk, 2 db 20 méterest es 1 db 41 méterest. Amint az utolsó utamból ereszkedek le, már látom, ahogy a nap eltűnik a horizonton. Gyorsan meg ebéd-vacsorázunk , eltakarítunk magunk és a vendégeink után, majd indulunk vissza lakhelyünkre.

Este újabb jóga óra következett, melyet most én vezettem.:) Örömmel töltött el, hogy 1,5 óra jóga után Andris barátom elismerően bólintott és megköszönte az órát. Eztán jött egy kis kalandozás a virtuális világba (internet), majd mint mindíg alvással zártuk a napot!:)

Kedd: Ooo, már alig vártam ezt a napot... Végre jön a jó idő, és süt a nap. Várakozásaim beigazolódnak. Verőfényes napsütésre ébredünk, ezáltal a hőérzetünk is határozottan jobb.

10 óra tájékán már a Cliffbasen vagyunk és úgy döntünk, hogy a mai napot is a mászásnak szenteljük. Felmegyünk a fenti Arénába és sorra másszuk a nyáron félbe maradt projekteket. Sajnos egyiksem akad meg, de nem csüggedünk, hisz jó pár nap áll még előttünk. Egésznap áramlanak be a vendégek, délután 2-kor 46-főt számlálok és ezt még további 4 fő magyar érkezése tetőzi. Iszonyat mennyien vagyunk, ekkora tömeget még sosem láttam itt, de ezzel Andris is így van. Az idő fantasztikus. Sehol egy felhő az égen, a hőmérő 15 fokot mutat és mindenki 1 szál pólóban, vagy anélkül mászik.

Nap végeztével még mászok egy levezető 6a-at majd jöhet az ebéd-vacsi!:) Miro hagyott nekünk egy kis halat, erre azonnal rávetjük magunkat, majd tejberizst készítünk.:) Jól belakmározunk és a szokásos napvégi munkák, után ismét hazafelé vesszük az irányt. Lassan megkezdődik az esti jóga party, aztán kicsi net, majd tentike...:)


Sziasztok!



4 megjegyzés:

  1. Kurva szádat de jó neked :)
    csinálj pár videót légyszives

    üdw

    VálaszTörlés
  2. Toljad toljad. remélem azért nem veri el az időjárás a szünetedet. Faszák a képek!

    VálaszTörlés
  3. Fidi: Ok, készülnek a videók! Ma is csináltam kettőt!
    Barni: Az időjárással nincs gond, ma 10.30-tól félmeszkóba nyomtuk!:) Elvileg amíg itt vagyok így marad!:)

    VálaszTörlés