2011. augusztus 15., hétfő

Németországi portyázások










Hétfő hajnalban sikeresen és éppségben hazaértünk a horvátországi Hvar-szigetről. Majd egy rövid alvást követően továbbindultunk Németország irányába Gabó barátommal, hogy meglátogassuk Barniékat Halfing falucskájában, valamint hogy kiélvezzük az előző heti hőmérséklethez képest olykor 30 fokkal hűvösebb alpoki időjárást. Természetesen a mászás is tervben volt.
Hétfőn este 10 és 11 fele értünk oda... kis sörözés, evés-ivás-miegymás... aztán aludtunk. Reggel Katát bevittük dolgozni, mivel jobb dolgunk nem volt... Barni is igába hajtottta a fejét. Délután esett az eső, de Sparchen-ben lehetett mászni, mert hatalmas plafonszerkezet van a sziklák tetején. Nem tudom mennyit hajolhat át a fal, de szerintem az sokat elmond hogy 8c+ utak mennek fent.
Itt másztunk egy 6+/7- utat, ami sima volt... majd egy gyönyörű utat néztünk power crack 8- . Itt ismerkedtünk meg Uwe -val aki Barni haverja és elég kemény mászót ismerhettünk meg személyében. Lett is két megmászása egyik egy 7b+, a másik egy 7c/+.

Salzburgi kalandozások is voltak, történt ugyanis, hogy vásárolni akrtunk... Kocsival megálltunk a város szélén a boltnál, bementünk, de semmi arra méltót nem találtunk hogy meg is vegyük.... Busszal be a belvárosba... (butába kocsiba hagytuk a fényképezőt). Gyönyörű város... a főtéren Mozartot és egyéb hasonlókat játszottak élőben maximálisan magas szinten...jöttek - mentek az emberek...hatalmas tömeg volt. A vár hatalmas és jó állapotú...oda nem mentünk fel végül... a visszafelé vezető út is megért egy miség... 1,5 órát buszoztunk mire visszaértünk a kocsihoz...
Reggel 10től este 5-re értünk haza... aztán jött Barni és mentünk mászni...

Este megint kis sörözés... nagyon élveztem, hogy 1-2 sörrel az arcban még simán lehet vezetni... plusz száguldozni is lehetett az autópályán.
Következő két nap egy szép kis hegyi tó mellett Luegsteinwand-on másztunk, ahol én inkább csak lustálkodtam, napoztam, de Barniék kemnényen gyűrték az utakat. Lett is 1-2 megmászás. Gabó nyomott egy szép 7+-t ami sztem többet ért volna... valamint egy 8--t is 2nd go-ra valamint egy 8as is akadt neki. Rengeteg ember volt a parton... strandoltak, napoztak... Végül nap végén mi is belementünk a vizbe.
Napközben bementünk a faluba a henteshez... olyan volt mint régen itthon. Lehetett menüt kapni, és külön húst is venni, mint például fasirt, kolbász hozzá krumplisaláta. Nagyon finom volt és laktató.
Mászás után (már irni sem fogom - innentől kezdve legyen magától érthetődő) söröztünk. Éjfél előtt mindig aludtunk már.

A következő állomás Ramserer Stoa, mielőtt vettünk pár dolgot - kötelet, cipőt, nadrágot... ki-ki a maga izlése szerint.
Szép kis hegymenet volt tehéncsordák között, gazba sárba, de megérte...mert amikor megláttam a falat leesett az állam. Szép sima tábla amerre a szem ellát.
Barni melegitésnek egy szép kis kurvaanyázós 7+-t mászott (ez ezentúl egy szép jelző lesz). Mi Gabóval egy lájtos 6-osaal inditottunk. Azt kell tudni a helyről hogy nagyon megmérik az utakat. A következő célpont egy 6+ volt amibe igencsak nehezen ment a beszállás :). De én elsőre büntettem... (kicsit örültem is neki... nem a nehézsége miatt, mert csak egy 6+).

Gabóék kiszemeltek egy szép 8ast... ami Shakira névre hallgatott... hát az első 4 akasztás simán ment, még mondhatni az 5. is... de a 6.?! innen indult a kálvária, de ezt most nem irom le hogyan lett megoldva...
Következett egy 7es út, aminek OS mentem neki... beközteseltem, de a kunsztra csak beleüléssel sikerült rájönnöm. Gabó elsőre, Barni másodikra, én harmadik próbára másztuk meg. A végén még OS 7- összejött, aminek szintén örültem.

Utolsó nap Flintsbach(Kuhwiesen)-be vezettett az utunk, ahol szomorúan tapasztaltuk hogy vizes a fal... Nem estünk kétségbe...mászni kezdtünk. Warmup 6+ , valami 8- (Gabónak akadt második próbára) aztán egy 7+... ez volt életem egyik legparásabb útja. Tiszta viz volt, már a beszállás is életveszély volt... De aztán belüléssel/ekkel kitoltuk.... kemények voltunk...
A nap második felében átmentünk Geisterschmiedwwand-ra, ahol csak egy utat akartam mászni... egy szép 8--t... kis peremek, a végén meg rejbungtábla. első 2 próbámnál 1x-1x belültem/estem. 3.ra megvolt az út, de mégsem!!!! valami történt!!! (Steinficker)...és kiestem az útból...a 4. próbámra már nem volt erőm...szintén kiestem, igy várat magára az út... Barni és Uwe beszálltak egy betegségbe... első fele 8+/9- a másik 9... nem volt megmászás...
Este alvás, reggel kaja és indulás haza...
Beugrottunk még Bölényhez látogatóba... tudom hogy helyre fog jönni!!! remélem olvasod, és el is hiszed... mert mindenki tudja csak neked kellene elhinned végre!! Jobbulást kivánunk!!!

Fidi voltam
(képek hamarosan)

3 megjegyzés:

  1. Ahhoz képest,h majdnem mindegyik útban szó szerint felfingottuk magunkat,ahhoz képest,h majdnem minden út amit benéztem beteg volt,és így nem is tudtuk mászni,ahhoz képest egy nagyon fasza kis csapatás volt. És végre a Gabikácska,Gabó társaságában. Köszi ti Hülyék!
    Ja és a pöcs Bálint meg Rosenheimbe járt,tőlem 15 kilire,de baszott felhívni. Hát kapja be!!!
    :D

    VálaszTörlés
  2. Mi is kösz hogy ott lehettünk, te hülye :)

    VálaszTörlés
  3. Bazzeg a faszt tudtam én hogy hol vagyunk... :D, letett az este a hapek valami tó közelében csak reggelre derült ki... :)

    tegnap előtt meg egész nap salzburgban nyaltuk a sót...
    sebaj barnuskaa.. :D

    de azért bocsi

    VálaszTörlés