2011. szeptember 2., péntek

8a,Grüne Turm,Exstasy,Geberer Wand usw.

Kezdem átérezni azoknak az embereknek a munkáját(kezdem hazai pályával,Csutorás Gergő,Gabó,majd folytatom ellenlábasokkal :) Pityu,Bálint)),Uwe,Chris Gröber,Roland Busch,Michi Karl,akik nem csak másznak hanem már mászattak vagy mászatnak.
Történetem csütörtökön kezdődött,mikor is 2 nap szabival a nyakamban megkezdtem a hétvégét.
Csütörtökre egy faltakarítás és új utak fúrása volt a porondon. Délután 3 tól este 8 ig 3 utat takarítottunk ki,mászhatóvá :D,és raktunk össze. Standok még hiányoznak,de sebaj.
Megszületett Uwe-tól Der Grüne Turm 5c FA:Uwe,Secund A:Barni,
és az easy going 6a. FA Uwe,Secund A: Barni.
Tőlem a 8a nevű,6a ért.

a zöld 8a, a piros easy going 8-12m
Itt említeném meg,hogy ez az első 8a Flintsbachban. :D
Gondoltam a számmászókra,és így akadt be ez a név. FA:Barni,Secund A:Uwe
Pénteken Tatzlwurm. Kiakartam tolni a Miracle nevű plafonos 8 as utat,3.próbára. De eleredt az eső,így rámentünk az Exstasy plafonos 9-/9.

az út Exstasy
az erdő


Meg kell mondjam,hogy marhára örülök,hiszen egy új bétámmal már elég közel állok a kimászásához. Már csak egy kis kitartóerő kéne és menne minden simán.
Szombat,tegnap. Meghívott Michi barátom egy álmának a teljesülésére. Esküszöm,hogy mindenkinek ilyen egy hétvégét kívánok.

útközben a Zwölfelturm mellet,direktben 6/A2,A3
Mikor is minden lehetőség eme sport terén kitárul,olyan eufóriás érzést kapsz,amit nem kaphatsz meg szeszektől,drogoktól. Szóval mindenkinek,aki hajtja a vasat,egy ilyen érzést kívánok.

kilátás,Chiemsee
Loferergebirge
Michi és a Kampenwand
Az álma az volt,hogy a Chimgaueralpen,Gedererwand 1395m es csúcsánál lévő 100-150m falat ő szeretné először mászni. Ő szeretne lenni az ELSŐ. És én megtehettem az első lépéseket eme álomhoz.
Kifúrtam a legfelső(3. kötélhossz),majdnem egész hosszát.

a leendő út Persze pucolgattam is. Szóval egy öröm. Annak ellenére,hogy több mint valószínű ezt az utat beereszkedéssel lehet csak elkezdeni. Mivel az alja megközelíthetetlen.
A teteje is 2-3 órás gyalog túra. De meg fogja érni.
Ma ismét Flintsbach,teljes kipurcanásig. Egy 8+/9- os utat próbálgattam,talán ezidáig vagy 2-5 megmászója van. Elég új. 2.próbára beszakadt az ujjam bőre,ezért elmentem pucolni.
De Adja. És adni fogja. Benne szeretnék lenni az első 10 ben. :D
Képeket holnap teszek,mert mára elfogyott a türelmem. Hiszen akik nem tudják ,hogy a lopott nettel feltölteni milyen nehéz,annak elmesélném,hogy igen nehéz. :)

1 megjegyzés: