2014. február 3., hétfő

Az elso honap

Lassan egy honapja vagyok itt... meg mindig minden ujnak tunik... meg mindig fura munkaba jonni. A hetkoznapok szinte ugyanugy tellnek. Reggel 7 kor kelek, reggeli, tea, kave, aztan irany a munka. 8 kor kezdek, 12:45 kor ebed, aztan 5 kor haza. Altalaban heti haromszor maszom a kozeli bulderteremben vagy Gijonban. Itt megismertem mar par arcot...peldaul a Juoanillous 2.0 zenekar tagjait... ok is masznak.

Ime egy kedvenc toluk:

A maszason kivul otthon is megy az edzes. Januar 5.en este erkeztem. eddig mindossze 3 pihenonap volt, azaz nem edzettem. Gergo az egyik lakotarsam szkanderozik...magyar valogatott ebben a sportagban...vagy valami ilyesmi. Hoztunk otthonrol sulyokat, amiket eloszeretettel hasznalok.

A terem ami a hazunktol 600 meterre talalhato egesz jo... lehet korozni a teremben. allokepessegre kivallo.
A decemberi dorbezolas utan ugy erzem utolertem maga...sot...
bar jobb lenne olyan emberekkel edzeni akik jobbak nalam, de ez van :)
Itt talalkoztam egyik ujdonsult maszopartneremmel, Andres-el, aki helyi lakos. Mivel az apja angol, igy jol beszel angolul...mondhatni perfekt. A masik lakotarsam, Szabi is elkezdett maszni, eleg motivalt es ahogy bemutatta, lehet naprol napra fejlodni.







Varom amr hogy vegre mehessek sziklara is maszni..teljesen kivagyok amiatt, hogy a homerseklet idealis lenne , de allandoan esik...egyszeruen nem embernek valo ez ...bar tudtam amikor vallaltam...es meg mindig jobb mint a ho es a -8 celsius.

Szombaton sielni mentunk. Ez azert volt erdekes, mert meg soha eletemben nem csinaltam ilyet. Emlekszem amikor altalanos iskolaba jartam es voltak ilyen sitaborok, akkor szuleim azt mondtak, hogy osszetorom magam...most sem volt ez mashogy, csak most mar en dontok :)
Ket orara bereltunk oktatot, akivel szerencsenk volt, hiszen egy evet elt az USAban...szoval par dolgot el tudott magyarazni nekunk. Az alapokat megtanultam nagyjabol, majd megkerdezte hogy a felvonon menjunk e le vagy kockaztassunk e egy kicsit... Termeszetesen a kockaztatas mellett tettem le a voksomat, igy elidultunk egy palyan. Az elso meredekebb domboldal megallasra kenyszeritett...el sem tudtam kepzelni hogy en ott lejutok...de aztan sikerult..igaz elestem (nem is egyszer), de jo kis moka volt... Teljesen lefarasztott ez a 2-2,5 ora "sieles". Utana elegedetten ittam a kis soromet a napsutotte hegyoldalon.







Vasarnap vegre kijutottam maszni. Nagyon jo ido volt...napsutes, szelcsend ahogy kell. Andressel mentem ki. 11:30 kor talalkoztunk a sportcsarnoknal, majd a kis seat mar repitett is minket Otura falucskaba, ami olyan 50 km-re van Avilestol.
Hatalmas trekk vette kezdetet... kb 350 meter szintet kellett mennunk 1 km alatt. Neha mar szedultem, de az elso alkalommal nem akartam lemaradni a nyaron 24 oras hegyi futason indulo maszopartneremtol....

A felerest koveton 4 maszopar fogadott minket. Kedvesek voltak, segitokeszek, ami az utakat illeti...
Eldontottem hogy nem maszok nehezeket...csak az elvezet, a napsutes, a latvany...stb.
Felmeztelenul, rovidgatyaban kezdtem a maszast...igy is volt vegig...csak neha kellett felvenni a polot, amikor elment a nap. 6a - 6a+ okat masztam....Persze mind ment elsore... bar volt egy ami kicsit emgizzasztott...egy 35 meteres peldany... ott maszni kellett sokat :)

Nagyon jo napot zartunk, aamit egy sorrel unnepeltunk meg... Amint jo ido lesz visszaterunk, es mar nehezebbeket is nezek majd.










Udv

2 megjegyzés:

  1. Fidi brotha. Nagy magnifico faszaság az élet. :)

    VálaszTörlés
  2. Jajj aranyapam :) Eddig minden jo .. keszulok majd a tejfakasztora :D

    VálaszTörlés