2010. augusztus 31., kedd

Tatzlwurm 2

Másodszor voltunk itt,mióta megtaláltuk a falat. Hajnalban esett,s gondoltam délelőtt azért jó időnk lesz. Más nem is,majd a plafon alatti részeken száraz lesz a fal. Tudni kell,hogy a fal kb 18m magas és két tömb van egymás mellet. Az egyiknek 3 míg a másiknak 4 oldala mászható(legyen A és B tömb). Az A tömbön(ott helyben található egy kaller,ami egy A4es lap,s azon van minden infó) egy 8 as,míg a B-n egy 7-es út van,a többi 9-,9,9+ és 10-. Talán van egy 10-es. Végig jártuk mind a két tömböt. A 8 és a 7 kilőve hiszen a stand alatt csurom víz. Marad a boulder és talán megpróbálom az egyik 9--t és az egyik 9-t. Bemelegítettem,s beöltöztem. Ja a hőmérséklet a legoptimálisabb,10-14fok. S az első próba a 9- ban. Az út felénél egy karesz,alatta 4 akasztás. Na go! Elég jól ment a 4 akasztás(1 beleüléssel OS). A karesz alatt a mikró és a perem is egy merő víz. Maradt a vissza mászás. Köztes fogás,kivétel,le,köztes fogás,kivétel,még lejjebb,s így egészen a földig.
Nincs elkeseredett ember,csak max fáradt. De itt az sem volt!:) Teljesen be voltam sózva,hogy ilyen magabiztos vagyok az áthajlásokban,negatív falakban már. Hozzá szoktam!
Szóval a 9 es út minek neve Extasy,s 18 méter. Első akasztás,megvan,sőt a második is. Beleülés,pihi. Próba. Beleülés. Próba. Beleülés. Próba,harmadik,negyedik,s az ötödik akasztás is megvan. El sem hiszem. Innentől jönne egy 5-6 méter hosszú plafon,amit persze kihagyok,mivel megint csak egy merő víz az egész.
Végül lejövök. Olyan érzés fog el,mint amikor kiverik a f...t,utána betépsz és egy kori sört kortyolgatsz.Teljes mámorkavalkád.
S oroszba még egyszer. Mintha életemben most másznék ilyet elsőnek. Egyszerűen ocsmány.
Na de mindegy,hiszen elsőnek szép volt. És még jövök,amikor száraz lesz. Mert kell a maradék 1/4 rész is,mert az úgy szép,mert....:) Akkor leszek igazán boldog. Addig meg gyúrok,Nussdorfban a bouldertömbön és élvezem a kötélszólót. Egyedül!
ja és el is feljtettem,közben Rosenheimeben megkezdődött a Herbstfest(sörfeszt),ahol is elég kellemes a hangulat. Este ott kortyolgattuk aj ól megérdemelt 1literes kori söröcskénket.
A bemelegítés,


a 9- os út a jobb vállam felett,ahol a fehérben egy fekete csík van,

a 9 es út,Extasy.

1 megjegyzés:

  1. Komoly a fal te hülye! Októberre mindenképpen össze kellene hozni azt a kiruccanást!

    VálaszTörlés