2010. augusztus 23., hétfő

Tatzlwurm

Hy!
élek még és élünk még. Voltam otthon.Sikerült is azt megmásznom, amit elterveztem.Képek nincsenek. Talán jobb is. Az út Trans Balatoni út. Már másodszor kezdtem,de sajnos a beszállásnál mindig megakadok. Beszállni a Maroshegyi legelső kocsmában kell. Neve 7. Ha jól emlékszem! Kicsit néha rám jött a para. Túl veszélyes(re ittam magam). Elég magas volt a fal,s inkább a székről néztem. Dávid cimborámmal. Hiszen Gabikácska éppen Hvarba volt a Gabóval és a többiekkel.
Gergő másnap hívott mászni,de nem érdekelt,valami oknál fogva. Talán mert leszartam! Mert néha kell ilyet is csinálni. Aki nem ért velem egyet,az kinyalhat egy ......
Szóval,kijöttem (vissza Németországba)mert észhez tértem,pár nap múlva,és mivel egyedül jöttem,kihoztam a barátom V12-t. Boulder matrac. És azóta csak keresem a jobbnál jobb helyeket. Amiket ír a kaller,vagy elhagyatott,vagy szopás felvinni 300-ról 800-ra a matracot és a táskád egyedül. Szóval itt van és én meg megyek ,, vele" mászni. Elég sok helyet találtam már,vannak újabb projektek a régi bevált barlangba. Vannak újabb szikla tömbök boulderezni és vannak újabb magasabb szikla falak. Amik éltetnek azok talán az újdonság erejében rejlenek.
Ja és jöhetne már valaki! Sokat járok egyedül és ráfogok szokni. Amiből következik,hogy szólózás,amiből köv,h temetés. Szóval GYERTEK MÁR KI!
Közben közölnék pár fotót egy új helyről. Nem sok siker koronázott, de lagalább már megtaláltuk a helyet. Körbejártam érte egy fél hegyet a kedvesemmel. De megvan. Lényeg,h 7-10ig vannak utak. És a könnyebbek, mint pl 7-8ig elég sűrün vannak nittelve. Pl:25m 8as 3 nitt,45m 7+ 11nitt. Szóval az átlag 3-4méterenként van egy ,de van ami übereli az átlagot. Legalább növeli a pshyét. GYERE KI IDE GABÓ! :) az első két kép a felső fal részről lett készítve(jobb felső sarokban vagyok 7+ 45m),a második a kilátás a falból, a 3.,4.,5.kép meg az alsó részről készült. A tömbők bent fekszenek az erdő kellős közepében. Kilátás minimális,viszont kárpótol az áthajló fal cserébe.

1 megjegyzés: