2011. október 10., hétfő

Frankenjura



Kissé elmaradva,hiszen lassan már 3 hete történt az eset.
Azóta voltam otthon is,de arról majd később. Úgy döntöttem megosztom ami elmaradt,hiszen ezért van ez az oldal.
Szóval Franken. Ez egy olyan szó ami magába foglalja a szabad égen alvást.esti bulikat és egy hihetetlen mászást. Minden este tábortűz,ahol lengyelek,németek,csehek jelennek meg,minden reggel mosakodás a mekdonáldsz épületében,s minden reggel hatalmas távolságok megtétele a sziklák között. Kb 2-4 km.
Rátérek a mászásra. Első nap az esők miatt egy napos falat kerestünk. Schöne Aussicht. Itt ismerkedtem a lukakkal. Táblán a Franken kicsit furi,szal nekem nehéz volt az első út. Érdemlésre méltó nem akadt. Pihi,majd átkocsikáztunk egy árnyékos részre,mivel olyan meleg volt itt,hogy Marco rosszul lett. Megnéztük az Eldorado környékét,Richard Wagner fells stb. Nagyon szép,csak az autó út mellet vannak a kövek,kb mint Hámor.
Második nap. Reggel semmi másnaposság,bemelegítés a slackline-val. Majd meki,fogmosás,bolt és utban a szikla felé. Még melegebb mint előző nap,de találtunk egy árnyékost,Soranger .
Massaker 9 baloldal(gyönyörű áthajlásboulder), Pickelsau 9- jobbra a bevágástólBemelegítésnek egy 7-(os)Sauwetter,elég könnyűcske,majd egyből rámegyek egy 9- ra Pickelsau. Elég jól adja.

a csúcs melletti fa alatt van az út standja. Szóval a hosszú úttól balra(Hungry Eyes 8+) volt az utam,alul a nagy luk benne van
Az utsó akasztásig. Nem merek felállni. Próbálom,már vagy 10.re,mikor megvan a felállás,viszont nem tudok akasztani. Elment az erőm.
Eltöprengek,hogy ilyen gyenge lennék é,avagy tényleg ilyen szokatlan a kőzet. Tartok a második mellet,így boldogabban vesszük az irányt haza felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése