2010. november 26., péntek

Viel Spass mein Sohn!


Kinézek reggel és már megint hó van. De vagy 5-6 cm. Mára mászást terveztünk. Gondoltam, kiteszem a magasságmérőm az utcára ,s majd megmutatja hány fok van. Ennek függvénye a kinti mászás. Már. 3 fok a ház mellet,talán a mászóhelyen -1 nél nem lehet hidegebb. Nem is volt. 2-3 óra mászás és egy helyi arc autó mentése a szántóföldről,megtette várt hatását. Igaz,bemelegítésnek alig ment a 6-os út. Annyira le voltam fagyva,hogy mindig kinyílt az ujjam a peremeken. Viszont mikor már másodszorra másztam,akkor kijelentettem,h ma kint mászunk. Mindig a kezdet nehéz ilyen hidegben.
Katicám is állta a sarat. Kellemesen meglepett. Ő a biztosító emberem.
Aztán jött még egy két út és egy új is a Nid schlage'n. Azt írja,hogy ohne kunst Griffen. Hát ha ebben az útban nincs kunst fogás,akkor... Van benne két fasza boulder mozdulat a két hason. És mind kettő akasztás felett,a következő akasztástól 1/2 méterre. Nagyon jó kis 8-.
Legközelebb egyben és akkor talán már megérik aWolfgang Güllich Weg is 9- ért. Mert ha már az megy,akkor elég sok lehetőségem lesz már jövőre a környéken. :)a baleset,

3 megjegyzés:

  1. nah ilyen kemény csávók kellenének a környékre is...! neked mien messze van kb. thalhofergrat, adlitzgräban??

    VálaszTörlés
  2. Az egyik 350 a másik 360kilire van. Kicsit messze. Mert? Ki akarsz oda menni? Ha ki akarsz menni Ausztriába,akkor Mixnitzbe nagyon szívesen kimegyek/elmegyek. Ott az Aréna. További infó a Gabótól. Van ott boulder lehetőség is,nagy fal is,tábla is,plafon is. Graz-tól 30 km északra. Ja és egyébként itt is van egy csomó komoly dolog. Pl: ha keménykedni akar vki,40 m 10-/10 Freedom,Kröll varianta 8+ 5kötélhossz,ahova járok Flintsbachba Durchs Wilde Kurdistan 9- 4 Kötélh.ÉS a tömböket ne is említsem Tatzlwurmba és Kufsteinbe teli 6a+-7b+-os problémákkal. Amik azért megkérik.

    VálaszTörlés
  3. hát nekem leginkább a boulder és a RÖVID sportút a stílusom, tahlhofergrat pont ilyen. jah nekünk is vagy 230km... sajnos.
    bálint

    VálaszTörlés