2011. október 24., hétfő

Egykismittoménmia.......

Kép nélkül írok,csak keveset.
Megy a projektelés, az edzés,tolom az erőnlétit, és a maxerőt csak köteles utakban kapja meg a szervezetem.
Hétvégére megint hó esett,bár fű alatt reméltem,nem kell megint vízhatlanba felmenni,majd átöltözni stb.
A hó mellett gyönyörű napsütés,és rövid ujjas csapatás,a rövid gatyáról ne is beszéljünk. Árnyékban seglukbefagyás!!!
Az első napot,szombatot,Achleichtenben kezdtük. Ismeretlen fal számomra,nem könnyű utakkal. Egy két 6-7 es van ,de az alja többnyire 7a. Teteje 9a-9a+! Olyan struktúrák vannak a falban,mint a kalcit gombák.Először másztunk egy 7a s dynot,3.ikra meglett. 8m volt. Majd jött a struktúrális 6c+,28m,amin nem vágtam,h ez a kalcitgomba nem törik le. Ez az út része! Erről többet nem írok. Azért felmentem. :D
Majd egy út. 30m. Én Barni mixnek neveztem el,mivel olyan közel volt egymáshoz a 7a és 7b,hogy a fasz tudta,mikor miben vagyok. Az utsó előtti köztesnél elpukkantam. Mentem másra. Hiszen ismerkedünk,nem vadulunk. Akartam egy 7b-t nézni,de foglalt volt mindig. Végére maradt egy 7a megint,sec go-ra. Erről sem írnék többet. Talán életem legsatnyább 7a ja volt,mászástechnika szempontjából. Beugrott egy kép a Sziklabaszó........áról Geisterschmiedwandnál. Szerintem nem sokban maradtam el kollégámtól. :)
Uwe azt mondta,egész jó volt,hiszen egy nap először egy ismeretlen sziklán 2 7a,nem rossz. Egyik 8m,másik 17m.
Másnap Geisterschmiedwand. Bemelegítőút 8-. Egy 6 os van 7m. Majd ránézek a Blaurose-ra. 30m 7b. A kulcs alatti akasztó reibit vizesnek ítélem,ezért inkább hagyom. Szemezek egy 7b+ al,de ott is várni kell még a nap sugaraira.
Úgy döntök rámegyek egy 30m es 7a ra,egyszer próbáltam,itt a sec go amnézia ideje. Mintha soha sem másztam volna. Szétpukkanva a szombattól. Tiszta égő!!!
Kata elmegy túrázni,én meg könnyítek testsúlyomon. Építettem egy másik hegyet,kicsit arrébb.
Mondom Marco-nak,hogy a kulcson átmegyek,utána szarok bele meglesz e vagy sem.
Útsó akasztásnál találkozom,pszihémmel,így marad a 4. lehetőség.
Haza felé azon agyaltam,hogy eredményes lehet az edzésem,vagy sem. Mivel ,akikkel járok edzeni,vagy találkozom edzésen(16-24 évesek),mind 8a-t,8a+-t,8b-t mászik 4.-5. próbára. ???????
Szar vagyok vagy korán kezdték?????

3 megjegyzés:

  1. Sziklabaszasodat elolvasnam reszletesebben :)

    VálaszTörlés
  2. szar vagy és korán kezdték ... :D:D:D nemám ;)

    VálaszTörlés
  3. akkor leírom majd legközelebb. Egyébként csak annyit,h a létező lépésekről lecsúszott a lábam,kapálóztam,s közben izomból téptem magam felfelé. Nyitott reibungokon.
    Neked meg Bálint:
    Kapd be az összes fa.....om. :D Egyébként én is így gondoltam,vagy csak pihenni kéne! Vagy átváltok másik sportra. Zsírozás,sörözés....

    VálaszTörlés