2012. október 22., hétfő

Pénteken, és vasárnap is Várgesztesen voltunk


Vasárnap volt. Szikrázott a nap, de őszi, álmos sugaraival èpp csak felmelegítette az öreg, szürke sziklafalat. Katicák hada örvendett ennek; vígan repkedtek a magasban, kènytelen-kelletlen tudomást vève a közèbük csapódó fura szerzetekről, amik megzavarták világukat.
Ezért hát a katicás S.W.A.T. egysèg riadóztatva lett ès a fekete-piros harci öltözetben támadásba lendültek... csíptèk, harapták a betolakodókat, ahol csak èrtèk.

Ennek aztán kimondottan örült a csonka "Szuper Csapat": Bölèny család (Bölèny, Heni, Vince kislurkó), Levi ès Panna, no meg jómagam. A nap elejèn (igazából dèl körül) mèg minden rendben ment: másztunk könnyebb utakat bemelegítès gyanánt, 3-at 4-et, felváltva mindannyian - közben Vince kommandós kislurkó folyamatos támadást intèzett az ègadta világon minden mozgó èletforma ellen -, aztán csipetnyi kajaszünet után rámentünk újabb, eggyel nehezebb utakra - Bölèny szavaival èlve - gyűjtöttük a mètereket.

Fent említett fonetikus "SZVAT" egysèg ekkor màr elemèben volt, csíptek martak mindenkit, aki csak "felèrt" hozzájuk 5-6 mèter magasba. Mivel nekünk pèntekről màr volt tapasztalatunk a mutáns kis pöttyösök lètezèsèről, halovány mosollyal az arcunkon summáztuk a mellettünk mászó kèt leány hitetlenkedèsèt, mikor leèrkezve azt mondták: "Aztaroh..., de megcsípett!"

Ekkor lejjebb vonultunk eggyel: "matematika" óra következett. Előtte persze Bölèny báttya rögtönzött konyhájában fincsi teát, aztán kávèt kínált - ekkor már hűvösebb levegő ölelt körül bennünket. Bölèny elfogyasztotta ujjain a bőrt, Levi amúgy sem mászhatott volna - de megtette, nem is akárhogy a tüdőgyuszi ellenère - Heni ès èn viszont nekimentünk az utaknak...

Ezek a nők..., mondanom sem kell, hogy Heni vitte a napot: atomra alázott mindenkit :) Kimászta amit kell, èn nem. Hamar beesteledett, a gèpfegyver is elcsendesedett, csak mi maradtunk ès a fal... A Szürke Hatalmasság magasodott nèmán felettünk, vérvörösre festve a lenyugvó őszi alkonyatban. Szèp volt. Csudás, elègedett sóhajok kísèretèben hazatèrt mindenki - ki-ki a maga útján - egy jóleső, mászós nap után.

No comment:
 Ezt a képet Gabi barátomnak ajánlom
 remélem kapunk szponzorpénzt:
 Secret
 Safety first:
 Meeting
 És aki a fotókat és az írást elkövette Mr.Biceps

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése