2013. január 6., vasárnap

Bangkok-Ton Sai

Gyors szervezes... minden az olunkbe hullott,legalabbis ekkor meg ugy tunt. Ezalatt azt ertem hogy a szallasrol,a Santhi Lodgebol indul a busz Krabiba,onnan pedig a hajo Ton Saira 17-30 kor.
Volt meg egy egesz napunk,amit a dontes alapjan a China Townban toltottunk el. Tuk-tukkal mentunk,ahol az erkezest kovetoen sokkot is kaptunk... millio ember vonaglott...persze mindenki minket bamult. Az emberhullambol fel meterrel emelkedtunk ki. Valamit ennem kell..ez volt a motto. A helyiekhez ultem le egy tal levesre,ami igen furcsa latvanyt nyujtott. Valami golyok es husdarabok voltak benne termeszetesen tesztaval otvozve. Finom volt, bar egy szurke szinu husra harapvan majdnem elobujt pocak :).
Vasarolni szerettunk volna egy-ket souvenirt, de mindenhol csak a kinai gagyik voltak. Egy francia sraccal sztoriztam is roviden...szerinte akkora a felfordulas,hogy negyedszerre volt ugyanazon a soron,de meg mindig nem tudja merre van. A lanyokat elvesztettuk, mert leragadtak valahol es nem szoltak. Ra fel percre mar eselyunk sem volt talalkozni.
Egy helyi neni csinalt nekunk 30BHT ert ... 210 ftert egy tal rizst valamilyen behatarolhatatlan husbol es tojassal. Ezt a tomeg kozott az utpatkan fogyasztottuk el. A lanyok irtak hogy mar a szallason vannak mert nem ereztek jol magukat :). Ekkor mi is tuk-tukba ultunk es hazafele vettuk az iranyt. Ekkor mar csak par ora volt a busz indulasaig.
Egy mikrobusszal indultunk...majd egy europai negyedben szalltunk at egy VIP busznak nevezett jarganyra. ezzel reggel 5ig utaztunk egy megalloval. Majd megerkeztunk...legalabbis azt hittuk. Ekkor kozoltek hogy meg buszozas lesz... meg 3 orat utaztunk. Vegre ott...azt hittuk..de meg egy szafaribisz vart rank, amivel a partig mar csak 20 percet utaztunk gyonyoru tajakban gyonyorkodve. Ekkor 2 hajoval jutottunk el Ton Saira...az ora ekkor utotte a delet...18,5 ora utazas... BRUTALIS...de megerte. Egymasra neztunk es ezt mondtuk: "negy eve ezt szeretnenk es most itt vagyunk". Semmi sem lehetetlen, ismet bizonysagot nyert ez a kozhely. Maszok hada gyulekezett a nagy athajlasok alatt..mi meg csak szemlelodve bamultunk es furodtunk a kellemesen meleg Andaman-tengerben. Este egy kellemes vacsoraval zartunk egyik etteremben. Valami helyi etelt ettunk, majnem 700 forintert :).
Az este jol telt. Minden okes volt. mai napon megkezdtuk a maszast... folyt kov
udv Fidi voltam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése