2013. január 3., csütörtök

Elso allomas: Bangkok

Tehat eljott az utazas napja, januar egy. Elozo nap nem talaltam magam a repulotarsasag rendszereben... hivtam az arabokat,magyarokat,de semmi valasz...mindenkinek szilveszter volt. Masnap a repteren nyugtaztak a problemat..valami joakarom torolte a foglalosomat,de igyis repulokepes voltam. Eva es Andris is kijottek a repterre elkoszonni, ami nagyon jol esett nekunk. Cairoba 3.5 oras utazas utaiin erkeztunk meg,ahol valami szaraz csirkehust is adtak enni. Az afrikai orszagban 5 orat kellett varni a csatlakozasra, ami hosszu es erdekes volt, hiszen az arab vilag osszes egyenevel talalkozhattunk. Hosszas becsekkolas utan felszalltunk a kb 400 fos gepre,ahol luxus fogadott minket. fejtamlaba helyezett monitor, amin zenet es filmeket is lehetett nezni. Megismerkedtunk egy nigeriai focistaval, aki Malaisiaba utazott probajatekra.
8ora 45 percet utaztunk amikor megerkeztunk a forrosagba. Az orszagba lepes eleg szigoru volt,hiszen papirokert kellett rohangalni,amit meg a gepen nem vettunk komolyan. lenyeg a lenyeg hogz sikerult. igy taxiba ultunk es robogtunk a szallas fele. Nagyon elegedettek voltunk,hiszen egy oazisba csoppentunk Bangkok kulvarosaban. Csendes, baratsagosak az emberek es meg nem is draga. Becsekkolas utan elindultunk felfedezni a varost. Az egyik helyi folyoban annyi harcsa volt hogy nem tudtak uszni egymastol. Megneztunk meg egy-ket templomot ahol buddhista szerzetesek voltak. Erdekes, egybe gyonyoru volt minden. Meg nem fogtuk fel merre vagyunk. A hely etelvilagba belevetettem magam...a tobbiek ekkor meg csak megfigyelokent vettek reszt. Volt poliplab es beazonosithatatlan dolgok is egyben. Az atallas,masneven jatlag eleg nehezen ment, mivel hajnal 3kor mar ebren voltunk es lejottunk a recepciora netezni, telefonalni.
Fel 5kor fekudtunk vissza, amit negyed 11es keltessel kompenzaltunk.
ma bementunk a varosba vasarolni es egy kicsit beolvadni a kornyezetbe. Alkudozasok, kajalasok,parkban setalasok, valamint a nap flessenek a megelese gyanant lattunk rengeteg 1.5 meteres varanuszgyikot. remelem ez meg csak a kezdet. Holnap 12 oras buszutra kelunk, majd irany Krabin keresztul Ton Sai beach, ahol vegre elkezdodik a jol megerdemelt csapatas...
Jovoheten ismet irok... addigis udvozlet innen a messzesegbol.

Udv
Fidi voltam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése