2013. január 13., vasárnap

Mindenhol jó (lehet)

Fidi méltatlankodott, hogy miért nem írunk a blogra. Töprengtem, thaiföldös sztorik után mi a mákot lehet írni egy műfalas élményről, de hát legyen. Nyilván thai életérzéssel megfűszerezve. Amúgy ha az érzelmeket visszaadná a betűszín akkor most sárgák lennének a betűim, a mély és őszinte irigységtől:)

Szóval.. reggel négylábú állatok csicsergő muzsikájától ébredtem, miután az éjszakát végigizzadtam a kontinentális éghajlat alatt gyártott fűtőtest és a kondenzációs kazán áldásos munkájának köszönhetően. Éreztem hogy ez a nap más lesz mint a tegnapi, de nem mertem kimondani magamnak. Reggeli előtt még megmártóztam az ágyamtól mindössze pár lépére elérhető hálózati víz felfrissítő, kellemes nyomásában. Amint a menta és egyéb illataromákat tartalmazó tusfürdőm által keltett habok a gravitációnak engedelmeskedve végigszántották az éjszakától meggyötört testemet, bizonyossá vált számomra, hogy ez a nap tényleg más lesz mint a tegnapi.

Többiekkel összecsődülve megkezdtük kalandos felfedezőutunkat a mászóhelyre. A természet által alkotott ember építő munkáját csodálva haladtunk végig a sors által kijelölt utunkon. Felhők közé játszi könnyedséggel szökkenő füst csíkok az égbe nyúlva egységet alkotva, agyonhasznált, mosatlan lepedőként terült a dzsungelre. Az ösvényen - melyet kijelölt számunkra a munkások precíz tevékenysége - megannyi ismert és ismeretlen állattal találkoztunk bizonyítva, hogy Isten állatkert határtalan.

A mászóhelyre érkezve ámultunk a sok lehetőségtől. Megannyi út pompázott a gőzlámpák és a neoncsövek szikrázó sugaraiban, figyelmeztetve minket hogy mi emberek milyen kis apró teremtmények vagyunk (bár a mászócipők még minálunk is apróbbak)Első sokkunkból felocsúdva találtunk a folyosó közepén egy 200 Ft-os érmét is elfogadó kávéautomatát.

A hely különböző öbleiben mindenki megtalálta a számára kellemes kihívásokat.. Nem tudok rá szebb szót: szárnyaltunk! Kis közösségünk egyen öltözékével többször is feltűnést keltett, melynek következtében saját anyanyelvünkön kérdéseket intéztek hozzánk. Mi meg válaszoltunk. Így teltek a percek, másodpercek majd az órák.

Miután mindenki elfáradtságot és sürgős mehetnéket szimulált elkezdtünk összeszedelőzködni. Még egy utolsó erőbedobással, fáradt izmainkkal behelyeztük ernyedt testünket a személyszállító eszközeinkbe és az előttünk álló újabb kihívásokra koncentráltunk.

A nap mérhetetlenül gazdag volt életérzés feelingekben és így utólag visszagondolva is úgy érzem, sőt tudom: ez a nap valóban más volt mint az előző.

cső voltam:


ui: "aki nyavalyog de nem változtat, annak még nem fáj eléggé.."

    

5 megjegyzés:

  1. Nagyon kiràly iràs, nekem tetszett! De most tényleg! megvettem, f@sza :-)

    VálaszTörlés
  2. Rajongója lettem én is eme soroknak :)
    Apró cinizmussal fűszerezett realityshow. :)De élveztem, én is tényleg. :)
    Na, a mai is hasonló. Csapat ismét kiváló, ma épp Csabival gazdagodott, hiány volt az Ádámból és Évából, a kígyó se tette be lábát és Isten is csak láthatatlanul lebegett a fent és lent és kint és bent között. Mi meg a kötélen.
    Henivel megpihenve pár út között egy 100 Ft-os kávégépes automata krémcsoki habjainál eszünkbe jutott, mi most ebben fürdetjük elalélt testünket, tenger habjai hiányában. A thai masszázs a gondolat síkjánál tovább nem jutott...
    A fiúk kint füstjeleket adtak le, a nap előre haladtával egyre sűrűbben. Bent a magnézia por font fehér leplet hajunkra, kint meg a hó, az utakra.
    Andris csak elölben mászott, mondván - és ebben igazat adok neki, az az igazi. Úgyhogy elöl mászós edzéseimet a mai nappal én is megkezdtem. A cél az év végére nekem a sziklán a biztos VI-os utak elölben. Hiszen akkor másztam valójában. S a távolabbi célok, hát mi más, mint jól megérdemelt csodaszép utak kimászása után csobbanunk a tenger hullámaiban. Fáradt tagjainkat és elhasznált izmainkat szuper ügyes thai masszőrök varázsolják újabb mászásokra képessé. Gyertyafényes vacsorák a kedvessel a tengeren úszó ladikokon, baráti beszélgetések, tánc a dzsungelbárban, ... nem bírom, megesz a vágy. :) abbahagyom, jóccakát.

    VálaszTörlés
  3. – Hejj, lehet itt üzenni a nejemnek?
    – Neeem?
    – No nem baj! :-)

    VálaszTörlés
  4. Koszi Gergo az irast..nagyon jot nevettem :)
    Lassan hazaterek es csatlakozok.
    bekesseg

    VálaszTörlés
  5. Kiraly vagy Rakoncatlan Testver! Meg sok ilyen bejegyzest ide. :-)

    VálaszTörlés