2011. január 30., vasárnap

1+1+1=3 (1 nap 3 új megmászás)

Előzmény:

Már a hét elején megbeszéltük Gabival, hogy a hétvégén csapatni kéne... Mivel az időjárás havazást és kőkemény mínuszokat jósolt, és Gergőnek is a Spyder club volt betervezve mi is afelé hajlottunk... Aztán jött a csütörtök, ránéztem a köpönyeg.hu-ra és meglepődve láttam, hogy hétvégére verőfényes napsütést jósolnak, -2/-6 körüli értékekkel. Nem kellett több már hívtam is Gabit és módosítottuk a programot Várgesztesre! :)

Vasárnap:

09:30-kor ütközünk a házam előtt Gabival, T. Gabival és barátnőjével Nórival. Ők kirándulni és a természet szépségeiben gyönyörködni jöttek el velünk. Várgesztesre érve örömmel nyugtáztam, hogy az időjárás előrejelzés bejött! Hét ágra süt a nap sehol egy felhő! ( kb. 5-10 cm hó) A falhoz érve újabb kő esik le szívünkről! Szinte minden út száraz!

Azzal a lendülettel, hogy felértünk, rögtön a hátsó fal felé vesszük az irányt. Elsőként a Zserbó-t (7) másszuk, majd a Fekete özvegy következik (8-) Ezután Oszi új útjával szemezünk(8-)! Gyönyörű tábla a felső részen, nem sokat vacillálok, rámegyek! :) Időközben befut Oszi és Enci is, és látván, hogy a kunsztnál elakadtam mond egy jó bétát... Sajnos lecsúszik a fogásról a kezem így nem jön össze elsőre, de nem szomorkodom, hosszú még a nap... Előre megyünk, Patyonkin következik. Ez az út is tökéletesen száraz, nincs kifogás meg kell másznom! Beszállás előtt belövöm a légzésem majd belevágok. Az alsó boulderes rész viszonylag könnyen megvan, ezután a 2 kis peremen próbálom lepihenni magam. So-so sikerül is, de a stand felé közelegve egyre nagyobb a nyomás rajtam! (ITT MÁR NEM RONTHATOK!!!:) Hála istennek nem rontottam, sikerült! Nagy az öröm, végre ez is megvan... Pár perccel később már újból a talajon vagyok, Gabi következik. Visszamegyünk a hátsó falra, ismét a Zserbó van porondon, ezúttal Rp. Gabi tollából! Ez is meg van! Ismét nagy az öröm!:) Gyors ebédszünet következik. Kaja után újra Oszi útjával nézek farkasszemet! Nekirugaszkodok, és igen, ez is megvan! Megszületik a nap 3. új megmászása! Gabi is rámegy P.P. az útra, de sajnos neki nem adja most be, sebaj majd legközelebb... Előre megyünk, hogy a maradék kis erőnktől is búcsút vegyünk... 3 utat mászunk... (Dimetar Proske(7+), Kubu(7), Nárcisz direkt(7) )

Időközben befut Bulldog és Lajos is akik szintén szemeznek Oszi új útjával. Sajnos a kunszt kulcsfogása letörik mászás közben, így jelenleg nem tudom, hogy mászható-e... Nem kell szomorkodni, mert szerencsénkre van egy Oszink, aki ígéretet tett, hogy visszavarázsolja azt a peremet!:) 16.30-kor indulunk le a faltól a kocsihoz, a nap épp eltűnőben van a Vértes dombjai mögött...

Hát ennyi...:) +a képek:

Nem csak mi csapatjuk:


Időjárás 1:


Gabó + Gabikácska + Vili


Időjárás 2:



Gabó

6 megjegyzés:

  1. ki az a két srác? nagyon jóképűek :D

    VálaszTörlés
  2. Végre! Fehérvár feltámadt poraiból és kimentek mászni? :)
    Grat az utakért és Gabó ne hagyd őket! Elöbb utobb meghozza gyümölcsét,s kimennek mászni! :D

    VálaszTörlés
  3. NEM! fehérvár többi része teremben volt (pest-spider)

    VálaszTörlés
  4. Rajta vagyok az ügyön Barni! :)

    VálaszTörlés
  5. Ja, a POWEREK terembe nyomulnak! :D

    VálaszTörlés