2011. január 10., hétfő

Nincs hétvége mászás nélkül! :)

Szombat:

Reggel 9:30-kor sikerül elrajtolnunk Zitával. Úti cél: Várgesztes Bízunk a napsütésben és a száraz utakban. Sajnos érkezésünkkor szembesülünk a ténnyel, hogy bizony a fal egy merő víz és a napocska sem akar előbújni. Gondolkodunk-gondolkodunk, végül azt találjuk ki, hogy irány Békalula. Célunkhoz közeledve az időjárás megmutatta szebbik arcát. Kisütött a nap és 12-13 fokos "kánikula" fogadott minket. A tömbök nagy része itt is vizes volt, de azért sikerült mindkettőnknek jól lefárasztani magát... hazafelé benéztük még Hegyestűt. (Gondoltuk hátha ingyen megússzuk!)
Mindketten döbbenten álltunk ezalatt a csodaszép szikla fal alatt! Kár, hogy fokozottan védett és nem lehet rajta mászni! (De majd mi!) :)
Íme néhány kép:



Zita nyalókázik



Zita kunszt



Gabó kunszt


Rotpunkt és a Hegyestű



Hegyestű közeli


Naplemente Rotpunktéknál


Vasárnap:

Bízva a csodákban, reggel 9:30kor ismét Várgesztes felé vettük az irányt Karesz barátommal! Bevallom rám nem jellemző módon kicsit pesszimistán és félve indultam el. Az előző napi látvány és a reggeli köd, nem igazán volt kecsegtető. Mind1 végül kimentünk. Várgesztesre érve csodaszép napsütés és 10 fokos hőmérséklet fogadott minket. Sajnos a falak állapota nem sokat változott. Viszont a nap és a szél nekünk dolgozott. Mivel nem volt más választásom elkezdtem a clean utakat mászni. (Ezek voltak szárazok) Karesz barátom pedig simán gyűrte le sorra őket. (top rope) Kareszról csak annyit, hogy szerintem a vérébe van a mászás. Nem jár el rendszeresen mászni, nem edz, nincsen több éves mászó múltja, mégis csípőből oldotta meg a 6-6+-os nehézségű utakat! 3 clean út és egy normál út megmászását követően még a patyonkin alja is kiszáradt, lehetőséget adva egy kis boulder-re a (mostmár) 2. nittig. Ezt is sikeresen megoldottam. Széles mosollyal az arcunkon tértünk haza fehérvárra a késő délutáni órákba... Remélem hétvégéig marad a szép idő, és újra visszatérhetünk!

Sziasztok!

1 megjegyzés:

  1. nagyon motivált itt valaki, ha gesztesről lemegy St. Balatonhighlandra!!! Respektálom! :)
    amúgy aranyos a zitás kép :P

    VálaszTörlés