2011. február 27., vasárnap

Nussdorf nach oben.....





Három dolog fogott meg a héten.Megpróbálom a meg fogantatás sorrendjében ezeket közzé tenni.
Első: alig vártam,h végre újra elkezdjek dolgozni,hiszen már kezd pénzhiány kialakulni. Elvileg márc.1.-től kezdhettem volna,ha a szájbabaszott német kormány nem egy bürokratikus rendszert tart fent. Mivel e rendszer él,nekem e munkakörhöz papírom nincs,ezért várhatok a munkavállalásimra addig,amíg a munkaügy ezt jóvá nem hagyja. Az idő kérdéses?
Kettő: beszélgettük Gabó barátommal,h belépek a fehérvári mászóegyesületbe. Mondtam,h akkor mákjuk lesz,hiszen elég sok megbeszélésen,nem tudok majd részt venni,így nem tudok majd beledumálni. Vagy majd tartjuk a netes kapcsolatot a részzvételeken,és ha már sok lesz belőlem,akkor csak :Kattints az x-re!
Ezek után gondolkoztam egy egyszemélyi egyesületen. Itt arra költök amire akarok,oda megyek mászni ahova kedvem van,stb..... Viszont az összejöveteleim elég unalmasak lesznek. Ez még meggondolandó.
Harmadik: szombatra elég szép időt mondott. Kitaláltuk Katával(barátnőm),h megnézzük Nussdorf felső szikláit. Szép lehet itt a mászás,hiszen olyan 110 méteren mászol,és 30-40 méteres utakat. Alattad az Inn folyik,autók futkosnak a pályán,kis városok terülnek el és akármerre nézel ,az Alpok havas csúcsait látod. Szóval pazar látvány. Olyan mintha Tatabánya,Szédítő 1100 méteren lenne és a pályától 10 km-re,légvonalban. Van egy két 2 kötélhosszas is. Nehézségük a 8+-al záródik. Van két gerinc út is 3-as 4-es útak. Szóval szombat reggeli,kocsi,parkoló,kipakolás,kötél tricam pár köztes,beülő,bepakolás,és indulás. 2:30 perc elvileg a parkolótól a csúcs. A kaller a szikláig 1:30-2-órát írt. Van fent több tömb is,de elég potyogós,és ezért elég kevés út van. Én is úgy gondolom,mint a kaller szerkesztője,hogy két útért megtenni 2:30-órát.... Faszság! Na mindegy,mi megyünk csak szépen lassan felfelé,azon az úton amit a kaller ír. Egy jobbos kanyart elfelejtettek beírni,amiből az lett,hogy egyszer csak fent vagyunk a csúcson 1338 méter 400 méterről. Kicsit talán el is tévedtünk.
Nem bánom,hiszen a barátnőm is velem van,az idő napos oldalon 10-12 fok,árnyékban fagy. Sokat megyünk napon,sokat beszélgetünk. Jól érezzük magunkat. Lefelé elgondolkodom,hogy hol rontottuk el a felmenetet. Térképet nézem,és rájövök,hogy már a parkoló után. :D
Ez van.
Jövőhéten megnézzük a privát némettanár új házát Aschau-ban. A környéken van egy két jó hely,csak indok nélkül messze van.Ezért,ha szép lesz az idő,akkor felmegyünk a Kampenwand-Kaltwasserl nevű helyre,megpróbálunk ott mászni. Ha nem lesz jeges és havas: http://www.dav-felsinfo.de/html/index.php?option=com_davfelsen&task=view&catid=353&id=4374&Itemid=398
elvileg ez a Bichler alm

a jobbos mögött van a Heuberg,nem látszik
valahol a mászóhely felett
Kilátások:(az Inn túlsó oldalán az autópálya,dugóval,Nyugat)
Glockner felé(Dél)
Simsee felé(Észak)
Kelet
Zahmer Kaiser,mögötte Wilder Kaiser, jobbra fehér 3 szögcsúcs a Großvenediger,Dél-Kelet
a csúcs,Heuberg,hátul Bayrischzell,Wendelstein spitze,amin a meteorológiai torony van,ballra,alul az Inn folyó
lefelé

2 megjegyzés: