2012. március 21., szerda



Indulj Kelet!


Fejünkbe vettük, hogy a hosszú hétvégét kiaknázva meglátjuk a keleti régió falait, ezt hű társunk Gabó sem nézte tétlenül és nyakába véve az országot ellátogatott megyénkbe, hogy részese legyen az ostromnak. Kissé leharcolva ugyan, de péntek reggel megérkezett szeretett városunkba. Nem is nyújtottuk sokáig, egy gyors kávé után Laci szuszkájával, aki kezdő ugyan de annál a nagyobb lelkesedéssel vágott bele sziklaszüzességének elvesztésébe, indultunk zemplén andezit táblái felé. Nevezzük nevén a helyet: Sólyomkő. Korábban jártam már itt hasonló céllal, de akkor csak sűrű havazást majd egy tokaj-i pince menedékét kaptuk..
A fal egyedül álló az országban, ezt azt hiszen bátran kijelenthetjük. Megérkezés után egy rapid túra következett a falig, ahol nem is sokat hezitáltunk belevágtunk.. bemelegítésnek könnyebb utakat ostromoltunk (5a-6a) majd Gabó kevésbé habzó szájjal ugyan, de azt hiszem élete egyik legszebb 6b-jét os-elte. Az út egy közel 25m-es andezit táblán kapott helyet, magam is felmásztam rajta vért verejtékezve, felérve gyönyörű látvány fogadott és egy gondolat fogalmazódott meg bennem, ide vissza kell jönni is ki kell mászni. Gabó örömmászás gyanánt betekintést nyert egy szintén ezen a táblán lévő útba, neve találó: Tömör gyönyör 7a. Amikor kellően elfáradtunk megnéztük a bouldereket, amiket rejt még a hely, a képek azt hiszem magukért beszélnek.





Másnap ugyan kissé tompán, de annál nagyobb lelkesedéssel vettük célba hámor falait. 4en vágtunk bele a terv egyszerű volt: öröm mászás. Kisfalat hanyagolva a nagyfalnál dobtuk le a horgonyt ahol sorra másztuk a fogunkra való utakat. Részemről Pillér, Csaba útja6a+, szülinaposok 6b, Józsi új útja 6a és john lenont 6b másztam. 4körül Máté is csatlakozott a pisztrángosból megtérve. Haza már együtt mentünk egy gondolattal a fejben, hülyére zabáljuk magunkat az egyik helyi kínaiban (svéd asztal, korlátlan fogyasztás, 750ft). telehassal, mi mást jutna az embernek az eszébe, minthogy írány bowlingozni.. az vacsora után már csak Habivega Gabó először lépett pályára, de jól szórakoztunk.

3.nap fél10kor kezdtünk hámorba, szokásos kávé a sziklában napfürdő és mászás következett. Gabo a galagonyáson kezdett a kisfalon, mondván ha azzal kezd, utána nem fogalmazódik benne olyan gondolat hogy zsíros volt a fal ezért nem ment ki heavy metal 7a. Részemről pillér majd john lenon volt a terv. Az út úgy néz ki mint egy nagy sima tál 6bért számolják, tavaly valahogy nem feküdt most rászántam magam. TR átmásztam a kunsztot majd utána megmásztam. Mondanom sme kell jó érzés volt túl leni rajta, de a következő projekt szöget is ütött azonnal a fejembe. Nyifinyafi+Johnlenon egybemászva. Külön-külön már megakadtak egye még szebb lenne.
Gabó Maimiát kezdte el projektelni 7a+, ahogy bobi fogalmazott highwall boulder:D kinek hogy :) Az út még várat magára, de úgy gondolom a gesztesi 9esek után egy hámori potya 8as nem fog gondot okozni :P Máté hanyag eleganciával darálta az utakat, teljes betonba és nulla félelemmel mászik, nagy megmászások tökéletes receptje. Részemről pszihét kell javítani és erőnlétet(amiből sosem elég), bár magamhoz képest jó úton haladok.
Összességében a nap nagyon effektív volt és mindenki elfáradt kellőképpen. Már cska Gabónak kellett elérnie a 16:28as Ic-t, amit sikerült is tekintve hogy a vonat 50percet késett.. MÁV én így szeretlek.. :)



Gyök voltam: Kotesnyiken találkozunk!





1 megjegyzés: