2011. május 16., hétfő

Hétvégi gyors összegzés

Péntek:

Munka után Barni már tűkön ülve várt a parkolóba. Kocsiba be, 1-es padló és irány a Tatabányai szédítő. 18:00-kor már a fal alatt vagyunk és a Majomtáncon melegítünk. Utána megmásszuk a középső repedést, majd Barninak hála belemegyünk az Ugróiskolába. Sikerül összeraknunk az utat. Barni dob is rá egy kísérletet előlbe, de sajnos kiesik az ugrásból.:( Végére még mászunk egy jó Nittes utat, majd pakolás és go haza... Ismét belopta magát a szívembe Tatabánya gyönyörűséges fala. Remélem hamarosan ide is visszatérek.

Szombat:
Délelőtt egy jó barátom által meghirdetett szemétgyűjtési akción vettem részt. Gergő 12:30-ra jött értem, hogy a nap további részét a Cseszneken meghírdetett Boulder jam-en töltsük el. Kissé nehézkesen, de 14:00-ra sikerül lekeverednünk az árokba.:) Áronék épp a Blitkrieg Bop-ot próbálják. Szusszanunk egyet, majd felmegyünk bálintékhoz. Épp egy 9-os utat másznak. Ezúton is gratula a megmászáshoz. Gergő megnéz néhány bouldert, de végül sikerül rábeszélnem a köteles utakra. Az utak kissé szétszórtan vannak és rövidkék is. Ellenben egytől egyig gyönyörűek voltak, és ez mindenért kárpótolt!:) Este visszamentünk a Cseszneki bázisra, ahol vacsi után egy laza beszélgetéssel egybekötött vetítésen vettünk részt. Nagy élmény volt látni és hallani, hogyan is csapatták a "régi nagyok". Éjjel 1-re érkeztünk haza.....

Vasárnap:
Gergő 8-ra jött értem, hogy korán kiérjünk Geribe. A hegy felhőbe burkolózva, esővel megfűszerezve fogadott minket. Rábeszéltem Gergőt, hogy menjünk fel a falhoz, hátha... A 23 karátos udvar csurom víz, még a falat is alig látjuk a felhőktől. Megyünk tovább. Eső fal száraz, Illúzió fal száraz, Titkos udvar száraz. Beszállok a Teribe, de az első mászás siralmas. Köszönhető annak, hogy a fogások nagy része nyirkos és csúszós. Nem adjuk fel, előkerülnek a zsepik és végigtörülgetjük a fogásokat. Gergő top rope átmozogja a Gerit. Dobok rá még egy próbát előlbe, de sajna nem jön össze egybe... Átmegyünk az Illúzió fallra, ahol a Retekkel ismerkedünk. Felviszem a kötelet, majd tüzetesen átmozgom az utat. Elég jól megy, remélem legközelebb ez is meglesz... Sajnos az időjárás továbbra is drámaian rossz, így a Retek után a hazamenetel mellett döntünk.

Szánom-bánom, de képek egyik nap sem készültek!:(

1 megjegyzés:

  1. Nem baj. A képek helyett az élmények kárpótolnak. :D
    És remélem,mire újra megyek,meglesz az összes út Tbányán már Gabókácska!
    Itt jegyezném meg,h a Nittes út mellet van egy valami ...virág vagy milyen nevű út. 7+ ért. Balra.Az első nitt bent van,majd a második kiszerelve. Emiatt felsővel néztem meg az utat. Vagy a bétám,vagy a fogás kitörése miatt éreztem egy elég jópofa 9 esnek. Kérdés: ott hiányzik vmi,fogás? lépés?,vagy kissé balra tartva a ,,repedéstől" kell az utat mászni?
    Aki ismeri,tájékoztasson lécci.

    VálaszTörlés