2011. május 9., hétfő

Hol volt, hol nem volt... Volt egyszer egy Tardosbánya




Reggel 9-kor indultunk útnak Gergő, Bölény, Hi-tec Gábor, Torma Gabi és Én. Sajnos a hét közepén sikerült valahol rendesen megfáznom, így erős ordugulással, enyhe rosszulléttel, de nagy elszántsággal indulok útnak... Négyen a bányába megyünk csapatni, Torma Gabi pedig ezidő alatt a gerecsébe kirándulgat... Meglepődve tapasztalom, hogy érkezésünkor még sehol egy autó. Gyorsan felmegyünk a falhoz és bele is csapunk a közepébe.

Bemelegítünk a Mohán, majd a Zergevadász következik. Második nekifutásra sikerül megmászni. Gergőnek sajnos nincs meg egybe. Kis pihi után gondolok egyett és belemegyek az Araanykórba. A párkányig minden simán megy, majd pihi és jöhet a kunszt. Hát itt kezdődnek a problémák! Sajnos tavaly óta sikerült teljesen elfelejtenem a dolgokat és a pszihém egy bizonyos ponton nem enged tovább!:) Lejövök és megkérem Gergőt, hogy fejezze be. Sajnos neki sem jön össze. A szerencse mellénk szegődött, ugyanis kint van S. Balázs, aki felajánlja nekünk a segítségét.:) Ujabb pihi majd kinézünk egy OS. 7es utat. Ha jól emléxem Cserginc a neve. A sáros falon van és egy szép áthajlás a teteje. Eléggé csúszkál, de szerencsére sikerül kimásznom. Időközben Balázs felviszi a kötelet az Aranykórba, bele is nézünk toprope. Átmozgom a kunsztot, legközelebb már kötelező elölbe!:) Időközbe bölényék is lejönnek a hátsó falról és belenéznek a Mohába. Mindketten a feléig másszák az utat.

Mászás után lemegyünk a halashoz, ahol kb 45 perc várakozás után meg is kapjuk a jól megérdemelt halacskánkat. Hazafelé még beugrunk Csókára, Vicánál ugyanis hatalmas mászós buli van!:) 1 órácskát töltünk itt, majd go haza ahol Bálint már tűkön űlve vár!:) Vasárnapra Várgesztes van megbeszélve, ami sajnos az esőnek köszönhetően nem jött össze...:( Sebaj majd legközelebb....

Képek hamarosan...

Gabó

1 megjegyzés: