2010. október 18., hétfő

Várgesztes - Ördög-árok

Szombat reggel enyhén felhős időre ébredtem. Előző este Gyulával (battáról) egyeztettünk, hogy 10-11 körül találkozunk Várgesztesen. Összekaptam magam és már útnak is indultam. 11-kor már kezdtük az utak ostromlását.

Bemelegítettünk a Nárciszon, majd jöhetett a Black and White (babcsán G. út). Gyula és én is projekteljük. Lökünk rá 1-1 próbát, majd jön a megmászás. Mindkettönknek sikerül!:) Nagy az öröm! Közben befutnak Osziék és szépen lassan megtellik a fal többi része is. Mi hátramegyünk és megnézzük a Fekete özvegyet. Ez is megvan mindkettönknek!:) Mászunk még pár utat majd hazafelé vesszük az irányt!

Nagyon jól éreztem magam, szép idő, jó társaság és a mászásokra sem lehet panaszunk...




Vasárnap már borúsabb idő fogadott!:( A lelkesedésünk azonban nagy volt. Vasárnap került ugyanis megrendezésre az Országos Hegy-és Sportmászó Találkozó Cseszneken. 10.30-ra be is futottunk az Erzsébet vendégházhoz. A rotpunktot Bölény, Heni, Kis Bölény és Jómagam képviseltük. Érkezéskor egyböl felkerestük I. Bálintot és Á. Pistit akik éppen a Boulder jamra készülődtek. Átnéztük az utakat, majd neveztünk mi is a megméredtetésre.

12-kor átgurultunk az Ördög-árokba és elkezdtük Pisti boulder útjait megmászni... (kisebb-nagyobb sikerrel) Ezután az Erzsébet vendégházban kapott friss Ördög árok kalauzunkal a kezünkben megindultunk a köteles utak felderítésére. Egy kis barangolást követően meg is találtuk a Mediterrán falat. Kb. 20-30 út található a falacskán. 6-os és 10-es nehézség között. A fal detto kő-árok csak kicsiben. (kb. 6 méter) Hamarosan bescanneljük a kallert és elérhető lesz Nektek is...

ui: képek hamarosan....

Gabó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése