2010. október 13., szerda

Watzmann Mittelspitze

Watzmann Mittelspitze 2713


Eljött a hétfő reggel. Már nagyon vártam. Vasárnap este 10 kor befejeztem a melót és 2 és fél nap szabival lefeküdtem aludni a barátnőmmel. :)
Eljött a hétfő reggel 5 óra. Ellenőrzés. Hágóvas,csákány,kötél,vasak,kaja pia,minden megvan? Esőcucc,alá öltözet, benzin főző,edény stb. Gyors táska mérés. kíváncsiságból. A Katáé 18 kiló körül mozog,enyém meg 20 kiló kaja és pia nélkül(3napi étel,ital).
7 kor elindultunk,s tízre megérkeztünk. Elég nagy távolság ez a 70 kilométer. Persze a parkoló fizetős,aminek a következménye egy 10 euros bírság(mert mi nem veszünk jegyet! :) ). És persze nem 900 méteren van a parkoló,hanem 630 -on. Az első megálló 1930. Ott a ház! És a jól megérdemelt láger szállás. 4,5 óra a szintidő. 2,5 óra alatt eljutunk 1500 ig. Nagyon jó! Majd előkerül ez-az,és az utolsó 430 métert 2 óra kínszenvedés árán tesszük meg. Felérünk,majd egy sörrel nyitok. Talén zárok is,mert érzem eléggé elszállt az agyam. Majdnem pofára esek a saját bakancsomba. Talán nem kéne már pálinkázni? Katicám piheg. Leült mint az iszap.
Másnap reggel 7 kor indulunk az elő csúcsra. 2651 Hocheck. Ez lett volna normál esetben az első szálláshely. De ennyi cuccal?! Még gyúrni kell.
Szóval 2 óra alatt felértünk,majd cigi,csoki,és a Mittelspitze 2713. Elég jó kis gerinc túra. Télen meg fasza technikásnak is lehetne nevezni. Talán nem véletlen,h egy ember itt edzett télen,s utána meg elment lenyomni a 8000 -et!
Kilátás pazar,a Königsee- re is már rálátunk,hiszen a köd kivonult a völgyből. Árnyékban fagy van,és kisebb foltokban hó,amin csúszik az automata baki. Napsütésben meg 14-16 fok.
14-re vissza értünk a házhoz, Pihi,majd gyors összepakolás és kajálás után úgy döntünk,h lejövünk még aznap. Lefelé jövet összefutunk egy magyar sráccal,akivel a parkolóig beszélgetek/tűnk. Jól esett már magyarul beszélgetni,idegen emberrel.
Szóval összegezném: 2 nap 4600 méter szint és 30 kilós táska,automata baki. ÉS KÚRVA JÓ IDŐ! Egy deka hó nem volt. Leszopattam magam keményen. Mi voltunk az egyetlenek,akik nagy zsákkal mentek fel,és akik nem a házban vásárolt kaját ették. Volt is nézőközönség mikor,ebédet csináltam. Máskor majd szedek rá belépőt! :) Legközelebb már mászni megyek oda,hiszen ott van a Keleti Alpok legmagasabb keleti fala 1800 méter,több klasszikus úttal. És most egy pár kép: Kilátás a Watzmannról, Glockner felé

Wimbachklamm,és egy glecsere

a Keleti fal(a csóka farkától jobbra le srégen a hó folt felett a bivak ház,piros kis pötty)

a Watzmannhütte( a kép közepén)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése